KW – Petitie tegen mogelijke komst Sikh tempel [Gurdwara] in Blankenberge

Toekomstige Gurdwara in Blankenberge

The building the Sikhs want to take on rent for their Gurdwara

Some locals have started a petition against the gurdwara, which has been encouraged by the extreme right wing party Vlaams Belang. We have been contacted by another group of local people who want to welcome the Sikhs.
Man in Blue

Concreet vrezen enkele buurtbewoners voor overlast en problemen op vlak van mobiliteit.

Blankenberge, 26 April 2017. Buurtbewoners van de Schaapstraat in Blankenberge zijn een petitie gestart tegen de mogelijke herbestemming van de sportruimte naar een gebedsruimte voor de Sikh-gemeenschap.

Concreet vrezen ze vooral voor overlast en problemen op vlak van mobiliteit. Eigenaar Raoul Bruggeman (86) ziet geen probleem. “Dat zijn heel brave mensen. Ik zie niet in hoe zij voor overlast zouden zorgen.”

De aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning werd eind vorige maand ingediend. Of er in de toekomst effectief een Sikh-tempel komt, is nog niet zeker. Toch zijn ze er in de buurt niet gerust op. Vlaams Belang stak het vuur aan de lont en reageerde ongerust op de aanvraag.

Om hun woorden kracht bij te zetten, startten verschillende buurtbewoners met een petitie. Daarin vragen ze het stadsbestuur uitdrukkelijk om geen stedenbouwkundige vergunning toe te kennen voor een gebedsruimte. “We vrezen vooral overlast en een aantrekpool voor illegalen”, zeggen de initiatiefnemers.

“Daarnaast is de kans ook groot dat de komst van een gebedsruimte zal zorgen voor problemen met de mobiliteit in de straat. En vooral: de nabijheid van zo’n ruimte is volgens ons niet geschikt in de nabijheid van een school.” De petitie werd ondertussen al zo’n 400 keer ondertekend. Woensdag zullen ze ook postvatten aan de school in de Schaapstraat om nog meer handtekeningen te verzamelen.

Geen overlast

Raoul Bruggeman (86) kocht het pand vorig jaar op en gaf toestemming aan de gemeenschap, die in Blankenberge zo’n 40 leden telt, om het gebouw te huren. “Waarom niet? Dat zijn hele brave mensen. Ik kan me niet voorstellen dat ze voor overlast zullen zorgen.

Dat mensen bang zijn voor extremisten of illegalen? Het Sikhisme staat volledig los van de moslims of Allah. Geloof me: ik heb er alle vertrouwen in dat alles rustig zal verlopen.”

Burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) wil nog niet vooruitlopen op de zaken. “Ik wacht het onderzoek van de bevoegde diensten af om een oordeel te velden”, aldus de burgemeester.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/samenleving/petitie-tegen-mogelijke-komst-sikh-tempel-in-blankenberge/article-normal-259145.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: